La Braşov, taxa de cazare în cămin pentru studenţi este mai mare cu 10 lei

camin2.jpgStudenţii Universităţii Transilvania din Braşov care vor locui la cămin vor plăti taxa de cazare majorată cu 10 lei faţă de anul trecut, a declarat marţi prorectorul instituţiei, prof. Constantin Duguleană.

“În cele 13 cămine studenţeşti avem un număr de 4.250 de locuri pentru care au depus cereri 5.000 de studenţi. Taxa de cazare este de 120 de lei pentru studenţi de pe locurile bugetate şi 185 de lei pentru studenţii de pe locurile cu taxă. Toate căminele au fost modernizate în ultimii ani în sensul că a fost montate geamuri termopan, au fost izolate termic, s-au schimbat instalaţiile sanitare, a fost introdus internetul în fiecare cămin. Condiţiile sunt destul de bune, iar majorarea tarifelor de cazare a fost necesară din cauza creşterii preţurilor la utilităţi, având în vedere că taxa de cămin a rămas aceeaşi în ultimii doi ani”, a spus prorectorul.

Constantin Duguleană a arătat că toate locurile la facultăţi după sesiunea de admitere din vară au fost completate, excepţie făcând Facultatea de Muzică, unde au mai rămas câteva neocupate. ”Numărul studenţilor Universităţii Transilvania în cele 18 facultăţi a scăzut faţă de anul trecut la peste 20.000, comparativ cu 24.000 de studenţi în anul universitar 2010-2011, ca urmare a faptului că numărul locurilor pentru ID şi FR este mult redus, la facultăţile de Relaţii economice internaţionale şi Finanţe şi contabilitate, activitatea pentru cele două categorii de studiu s-a oprit”, a spus prorectorul Constantin Duguleană. AGERPRES