Campus şcolar cu bani europeni, construit în comuna botoşăneană Truşeşti

Un campus şcolar care include 24 de săli de curs, un internat cu 100 de locuri, cantină, atelier de practică, terenuri de sport şi un club pentru elevi este construit în comuna Truşeşti din judeţul Botoşani, în baza unui proiect finanţat de Uniunea Europeană.

Campusul Grupului Şcolar “Demostene Botez” are o valoare de 40,7 milioane de lei, din care 27,08 milioane de lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene, 4,14 milioane a Guvernului României, iar 949.000 a autorităţii locale. El urmează să asigure spaţii de învăţământ pentru peste 600 de elevi de liceu atât din Truşeşti, cât şi din comunele limitrofe.

“Campusul este cu circuit închis. Elevul intră luni dimineaţă şi intră vineri. Asta înseamnă că are tot ce îi trebuie acolo. Are cazare, masă, amfiteatru, sală de sport”, a declarat, miercuri, primarul comunei Truşeşti, Mihai Puruhniuc.

Directorul Grupului Şcolar “Demostene Botez”, Ioan Doncilă, susţine că noua construcţie, care urmează a fi finalizată până în 2013, va asigura, în principal, facilităţi pentru elevii navetişti. “Acest campus are o importanţă deosebită, în primul rând pentru că majoritatea copiilor care sunt la noi la liceu sunt navetişti. Datorită acestui proiect, aceşti copii au ocazia să nu mai facă naveta”, a afirmat Doncilă.

În judeţul Botoşani, au fost demarate lucrările pentru alte trei campusuri şcolare, însă investiţiile, realizate din fonduri ale Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, au fost sistate. AGERPRES