20 de ani de învăţământ teologic la Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad

uav_teologie.jpgAu trecut 20 de ani de la înfiinţarea Facultăţii de Teologie din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad. Ani în care facultatea s-a dezvoltat mult, s-a consolidat iar în acest moment organizează studii de licenţă, de masterat şi şcoală doctorală.

„Este cea dintâi din facultăţile noastre. Este un pilon al universităţii arădene de stat care aduce un plus de spiritualitate dimensiunii ştiinţifice şi de cercetare. Apreciez întreg colectivul profesoral şi în special pe decanul facultăţii, profesorul Ioan Tulcan pentru efortul pe care îl face pentru dezvoltarea învăţământului teologic” aprecia rectorul universităţii, prof.univ.dr. Lizica Mihuţ.

Evenimentul care a marcat acest moment aniversar din istoria facultăţii arădene a fost organizarea unui simpozion internaţional care s-a dorit a fi un omagiu adus celor care de-a lungul vremurilor au contribuit la păstrarea şi dezvoltarea şcolii de teologie arădene. Au fost prezenţi teologi de marcă din centre universitare din România dar şi invitaţi din Grecia, Austria, Germania, Bulgaria.

„Cu siguranţă tot acest parcurs al facultăţii nu ar fi fost posibil fără sprijinul conducerii univeristăţii. Au fost alături de noi în tot acest timp, în momentele bune dar şi în cele grele. Mulţumiri îndeosebi rectorul universităţii, prof.univ.dr. Lizica Mihuţ fără ajutorul căreia cu siguranţă nu am fi ajuns aici”, aprecia decanul facultăţii, prof.univ.dr. Ioan Tulcan.