Concurs interliceal AutoCAD PRO la Colegiul Tehnic “Valeriu Branişte” din Lugoj

lugoj_concurs.jpgColegiul Tehnic “Valeriu Branişte” Lugoj a organizat săptămâna trecută Concursul interliceal regional AutoCAD PRO, dedicat elevilor de la liceele tehnologice care studiază modulul Utilizarea aplicaţiilor de tip CAD- Proiectare asistată de calculator.

Concursul a avut ca scop descoperirea şi evidenţierea celor mai buni elevi cu abilităţi de utilizare a programului AutoCAD, astfel că s-au înscris elevi de la liceele: Colegiul Tehnic “Dimitrie Leonida” – Petroşani, Colegiul Tehnic “Emanuil Ungureanu” – Timişoara, Grupul Şcolar “Aurel Vlaicu” Lugoj şi liceul gazdă, Colegiul Tehnic “Valeriu Branişte” – Lugoj.

Elevii participanţi studiază specializările: Tehnician proiectant CAD, Tehnician în industria textilă, Tehnician designer vestimentar, Tehnician în construcţii şi Tehnician mecatronist.

De asemenea, cu prilejul concursului a fost lansată cartea “Elemente de grafică în AutoCAD”, elaborată de prof. ing. Nicoleta Bogos cu scopul de a pune la îndemâna elevilor şi profesorilor ingineri diverse aplicaţii de tip CAD pentru cursurile de laborator.

“Fiind prima ediţie a unui concurs axat pe aplicaţii de tip CAD, adică Proiectare asistată de calculator, am dorit să comparăm abilităţile elevilor din diverse licee tehnologice de a lucra în programul AutoCAD. Nu e uşor să lucrezi în programele CAD, motiv pentru care nu sunt foarte mulţi elevi care să reziste exigenţelor, dar elevii prezenţi au dovedit că se află la un nivel bun în acest domeniu. În acelaşi timp, am dorit să promovăm şi specializarea Tehnician proiectant CAD, mai ales că în ultimii ani, diverse firme din zona Lugoj au cautat specialişti în domeniu”, a declarat pentru redacţie ing. Nicoleta Bogos – director adjunct al Colegiului Tehnic “Valeriu Branişte”.

Proiectul a fost cofinanţat de Consiliul Judeţean Timiş prin Agenda Culturală 2011 şi de Centrul Educaţional “Şcoala Bănăţeană”.