11 şcoli din Bacău au rămas fără autorizaţie de funcţionare pentru nereguli sanitare

curatenie scoala.jpgInspecţia Sanitară de Stat din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Bacău a retras, temporar, autorizaţiile de funcţionare a 11 unităţi de învăţământ din judeţul Bacău. Autorităţile sanitare băcăuane nu au dorit, “deocamdată”, să facă publice identitatea acestora.

“Cu ocazia unui control din finalul lui decembrie şi debutul acestuia an, s-au descoperit în respectivele şcoli ori grădiniţe abateri de la normele sanitare în ceea ce priveşte atât sălile de cursuri, grupurile sanitare ori curtea acestora. Pentru a intra în legalitate, unităţilor a căror autorizaţie sanitară a fost suspendată li s-a stabilit un termen pentru remedierea deficienţelor, după care vom face cunoscute şi locaţiile cu probleme”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Sănătate Publică Bacău, Aura Dumitrescu.

Perioada de graţie acordată de inspectorii sanitari băcăuani a coincis cu vacanţa şcolară. ‘În alte circumstanţe, cursurile ar fi trebuit întrerupte, deoarece funcţionarea în condiţiile suspendării autorizaţiei atrage sancţiuni de zeci de milioane de lei vechi pentru conducerea unităţilor şcolare. Dacă la verificarea care va avea loc în această săptămână, inspectorii vor găsi aceleaşi nereguli, autorizaţia sanitară de funcţionare a şcolilor respective va fi anulată’, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Bacău. AGERPRES