Învăţământul seral se va desfiinţa la Braşov din anul şcolar 2012-2013

agache dorel.jpgÎnvăţământul seral se va desfiinţa la Braşov din anul şcolar 2012-2013, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, prof. Dorel Agache.

“Numărul de absenţe la această formă de învăţământ este destul de mare. Avem un număr de 20 de clase de învăţământ seral. Le-am vizitat personal pe toate în luna noiembrie, şi am rămas îngrozit de numărul foarte mic de elevi prezenţi la cursuri. Această formă de învăţământ nu mai este viabilă şi de aceea din anul şcolar următor vor trece la învăţământul cu frecvenţă redusă”, a subliniat inspectorul şcolar general.

Sursa citată a adăugat că din discuţiile cu elevii seralişti a reieşit faptul că, cei mai mulţi dintre ei lucrează la firme private, iar timpul de lucru depăşeşte de multe ori 8 ore şi nu pot ajunge la timp la şcoală. Forma de învăţământ cu frecvenţă redusă i-ar avantaja din acest punct de vedere pe cei mai mulţi dintre ei, a mai spus inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov. În ceea ce priveşte numărul de absenţe înregistrat în şcolile braşovene în luna noiembrie acesta este destul de mare.

“La acest capitol nu stăm chiar foarte bine. În luna noiembrie, numărul total de absenţe înregistrate în şcolile din judeţul Braşov este de 317.000 din care, doar 176.000 au fost motivate, situându-ne pe locul nouă la nivel naţional, ceea ce nu este deloc onorant pentru noi”, a spus prof. Dorel Agache, adăugând că o mare parte dintre aceste absenţe sunt făcute de elevii seralişti. AGERPRES