Profesorii din Caracal îşi vor primi luni salariile

anghel_gheorghe.jpgBugetul pentru salariile cadrelor didactice din municipiul Caracal a fost deblocat vineri, în urma acţiunii în instanţă a primarului oraşului Gheorghe Anghel, care a demarat procedurile de dizolvare a Consiliului Local Caracal.

Primarul Anghel a declarat vineri că toate cadrele didactice din oraş îşi vor primi salariile luni, pentru că a fost deblocat bugetul cu această destinaţie, ca urmare a acţiunii în instanţă pentru dizolvarea Consiliului Local, for care nu s-a putut întruni pentru votarea bugetului localităţii în termenul prevăzut de lege.

Numai în ultima săptămână Gheorghe Anghel a convocat cinci şedinţe extraordinare de CL pentru a vota bugetul, însă niciodată nu s-a întrunit cvorumul necesar şi una din implicaţiile faptului că nu s-a votat la timp bugetul local a fost blocarea banilor cu care trebuie plătite salariile cadrelor didactice. “Am depus la Tribunalul Olt documentele pentru dizolvarea Consiliului Local Caracal şi am obţinut un certificat de grefă în baza căruia am putut debloca banii pentru cadrele didactice. Pe 13 martie va fi prima înfăţişare la proces” a spus primarul.

De teamă că nu-şi vor obţine salariile nici săptămâna viitoare, vineri dimineaţa dascălii din Caracal au solicitat şi obţinut aprobare pentru a face luni un miting în faţa sediului Pirmăriei. Mitingul a fost anulat însă ulterior, potrivit sindicalistului Şerban Chiosan, preşedintele FSLI Caracal. Chiosan a spus că a verificat şi într-adevăr cadrele didactice îşi vor primi luni salariile aşa că mitingul nu ar mai avea obiect. “Nu vom mai face miting pentru că au fost deblocaţi banii şi ne vom primi salariile” a indicat Chiosan.

La Caracal, anul trecut profesorii au primit salariile numai după ce au protestat, tot din cauza neprezentării la votul bugetului a consilierilor locali. Refuzul consilierilor locali de a participa la şedinţe este motivat de faptul că primarul nu a convocat şedinţe ordinare, care le-ar fi permis să pună în discuţie şi să aprobe înlocuirea a cinci consilieri aleşi pe listele PSD, dar excluşi din partid. Anghel a convocat în schimb zeci de şedinţe extraordinare, argumentând că aleşii locali sunt obligaţi să participe la acestea. AGERPRES