“Arc peste timp”, cu elevii şi profesorii Liceului Teoretic “Miron Costin”, la UPA Iaşi

upa_costin.jpgAula Magna a Universităţii “Petre Andrei” din Iaşi a fost, pe 3 aprilie, neîncăpătoare pentru sutele de profesori, părinţi şi elevi veniţi să sărbătorească împlinirea a 40 de ani de existenţă, cu eforturi şi realizări, a Liceului Teoretic “Miron Costin”.
Deschiderea oficială a seriei de manifestări dedicate Zilelor Școlii a luat forma unei festivităţi organizate sub genericul “Arc peste timp”, cadru în care organizatorii şi-au exprimat recunoştinţa faţă de cei care, făcând parte din viaţa acestei şcoli, au pus suflet în “clădirea” ei, au sărbătorit aspiraţiile concretizate şi au adus împreună generaţii deopotrivă de emoţionate.

După ce un grup de elevi au intonat imnul şcolii, iar însuşi “Miron Costin” le-a reamintit elevilor că “nu este alta şi mai frumoasă şi mai cu folos în toată viaţa omului zăbavă decât cetitul”, a venit rândul reprezentanţilor conducerii liceului să vorbească despre semnificaţia evenimentului. “Liceul nostru deţine un loc privilegiat în învăţământul ieşean, loc obţinut şi confirmat de numeroasele realizări ale elevilor şi dascălilor noştri. Împlinirea a patru decenii de existenţă este un bun prilej pentru a ne exprima recunoştinţa faţă de înaintaşi, de a ne bucura de realizările prezentului şi de a întinde un arc peste timp către generaţiile viitoare”, a spus directorul Liceului Teoretic “Miron Costin”, prof. Viorica Dobre.

În timp ce conf.univ.dr. Bogdan Maleon, istoric şi director al Muzeului Universităţii “Alexandru Ioan Cuza”, a vorbit asistenţei despre “actualitatea lui Miron Costin”, prof. Magda Andreescu, inspector în cadrul Inspectoratului Școlar Judeţean, şi Dumitru Tomorug, director executiv în cadrul Primăriei Municipiului Iaşi, au transmis salutul instituţiilor pe care le reprezintă.

Preşedintele Senatului UPA a fost invitat ca reprezentant al unuia dintre cei mai activi parteneri instituţionali ai Liceului Teoretic “Miron Costin”. “Sunt deosebit de onorat să vă transmit salutul şi felicitările conducerii universităţii pentru frumoasa vârstă pe care şcoala dumneavoastră o împlineşte. Emoţia mea este cu atât mai sinceră cu cât, într-un fel, fac parte din aceeaşi generaţie cu liceul şi cu cât reprezint o instituţie foarte tânără, care se bucură că vă poate găzdui şi astăzi. Vă urez dumneavoastră, elevilor, să vă bucuraţi de adolescenţă, dar, în acelaşi timp, să nu pregetaţi să vă respectaţi profesorii şi să nu uitaţi că în liceu se formează o educaţie solidă”, a transmis conf.univ.dr. Daniel Şandru.

În cadrul aceleiaşi festivităţi, directorul liceului, prof. Viorica Dobre, a acordat rectorului UPA, prof.univ.dr. Doru Tompea, o diplomă de excelenţă pentru disponibilitatea arătată de conducerea universităţii de a sprijini unitatea şcolară în organizarea unor proiecte şi evenimente.