Noul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt anunţă demiteri de directori care fac politică în şcoli

draghici_nicolae.jpgŞeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, Nicolae Drăghici, a declarat presei, marţi, că în viitorul apropiat ar putea avea loc schimbări la nivelul conducerii unor unităţi de învăţământ din cauză că respectivii directori se implică în campania electorală.

“Când voi avea dovezile, se vor face schimbările. Eu am avertizat că în şcoli nu trebuie să se facă politică. Elevii nu trebuie implicaţi în politică”, a spus Drăghici.

Acesta, numit în funcţie la finele săptămânii trecute, a mai declarat că şi-ar dori să aibă propria echipă de inspectori, însă nu crede că acum este momentul schimbării inspectorilor şcolari, în condiţiile în care se apropie examenele naţionale. Afirmaţiile şefului ISJ Olt sunt întărite şi printr-un comunicat de presă postat pe site-ul instituţiei, în care se arată că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în şcoli sunt interzise acţiunile politice, precum şi prozelitismul religios.

“Învederăm persoanelor care ocupă funcţii de conducere în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din judeţul Olt că desfăşurarea oricăror activităţi de natură politică în unităţile, instituţiile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale atrage angajarea răspunderii disciplinare”, se precizează în comunicatul de presă semnat de Nicolae Drăghici. AGERPRES