Ecaterina Andronescu pledează pentru un bacalaureat diferenţiat

andronescu ecatrina.jpgFostul ministru al Educaţiei senatorul PSD Ecaterina Andronescu a declarat, duminică, la Tulcea, că va încerca să reglementeze prin legislaţie posibilitatea unui bacalaureat diferenţiat în funcţie de programele şcolare parcurse de candidaţi, lipsa unui asemenea examen fiind principala cauză a rezultatelor obţinute la bacalaureatul olimpicilor.

“Bacalaureatul trebuie diferenţiat pe tipuri de licee. Nu pot să dau acelaşi tip de subiect celui care are patru ore de limba română pe săptămână şi celui care are doar două ore de limba română pe săptămână şi să pretind aceleaşi rezultate. Subiectele ar fi trebuit să fie diferenţiate în funcţie de programele pe care elevii le-au avut. Vom încerca să reglementăm această situaţie prin legislaţie şi să dezvoltăm un bacalaureat diferenţiat pe tipuri de licee. Sportivii olimpici provin de la licee vocaţionale, unde au o oră sau două de matematică. Nu poţi să le dai aceleaşi subiecte ca celor care vin de la matematică-informatică. Asta este principala cauză a rezultatelor bacalaureatului olimpicilor, iar această cauză doar a revenit anul acesta. Anul trecut am avut aceeaşi explicaţie”, a declarat, duminică, la Tulcea, vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu.

În ceea ce priveşte numărul participanţilor la bacalaureatul olimpicilor, Ecaterina Andronescu a declarat că a fost “şocată” când a aflat că la acest examen s-au înscris 900 de candidaţi, în condiţiile în care doar în anii în care se desfăşoară jocurile olimpice numărul candidaţilor depăşea 100.

“Ca românul care găseşte întotdeauna soluţii, s-au găsit soluţii să-i înscrie. Nu sunt vinovaţi cei care încearcă, ci vinovaţi sunt cei care au aprobat. Secretarul de stat din învăţământul preuniversitar ar fi trebuit să se întrebe. Ministerul a declanşat o anchetă, va lua dosar cu dosar şi sigur vor plăti cei vinovaţi de această situaţie”, a mai spus vicepreşedintele PSD. AGERPRES