EducaTIFF s-a extins şi vine pentru prima dată la Bucureşti

EducaTIFF, programul de educaţie media şi cinematografică pentru copiii din clasele I-VIII, parte a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), s-a extins, din această toamnă, la Cluj-Napoca şi la Sibiu şi va fi găzduit, în premieră, de Capitala ţării.

La Bucureşti, proiecţiile EducaTIFF se vor desfăşura în clădirea de pe strada Dianei nr. 4 din Piaţa Rosetti, în perioada 1-22 decembrie, sâmbăta, de la ora 12,00. Programul se va deschide cu filmul “Tabloul” (2011, Franţa, Belgia) şi va continua în 8 decembrie, cu “Karla şi Jonas” (2010, Danemarca), 15 decembrie cu proiecţia filmului “Persepolis” (2007, Franţa) şi 22 decembrie, când va rula “Ursul uriaş” (2012, Danemarca).

Programele EducaTIFF de la Casa TIFF din Cluj-Napoca (9-30 noiembrie) şi de la Librăria Humanitas din Sibiu (4 noiembrie – 16 decembrie) sunt mai bogate şi se desfăşoară cu un real interes din partea părinţilor şi copiilor.

Motivaţia care a stat la baza iniţierii EducaTIFF este că în România tinerii nu au parte de educaţie mediatică şi cinematografică la nivelul programei şcolare din sistemul public naţional. Educaţia de acest tip este însă una din priorităţile Comisiei Europene, care a cerut statelor membre să facă eforturi pentru a include astfel de ore în programa şcolară, susţin membrii echipei EducaTIFF.

Din 2009, programul EducaTIFF şi-a asumat misiunea de a forma, începând de la o vârstă foarte tânără, un public de film avizat. Ca o recunoaştere a meritelor, în vara lui 2011, programul EducaTIFF a fost selectat în cadrul seminarului Europa Cinemas’ Young Audience din Bologna, reprezentând o premieră pentru România, un succes la care s-a adăugat, în toamna anului trecut, Premiul pentru “Cel mai bun proiect educaţional”, la Gala Premiilor în Educaţie.
În iunie 2012, cea de-a patra ediţie EducaTIFF de la festivalul de la Cluj-Napoca, a fost înregistrat un număr impresionant de partipanţi: peste 2.300, dublu faţă de anul 2011.
EducaTIFF 2012 este finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. AGERPRES