Reuniune de proiect european la Colegiul Tehnic de Comunicații “Augustin Maior” Cluj-Napoca

col_comunicatii_cluj.jpgÎn perioada 27 noiembrie – 2 decembrie, la Colegiul Tehnic de Comunicații “Augustin Maior” din Cluj-Napoca, Şcoală Europeană 2009, a avut loc reuniunea de proiect planificată în România, activitate din cadrul Parteneriatului Școlar Multilateral Comenius “Around Europe in 80 days: a bet for a G.E.T. (Greener European Town)”. Proiectul se derulează în perioada 2011-2013 și este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Sectorial Comenius componentă a Lifelong Learning Programme – Programul de Învățare pe Tot Parcursul Vieții.

Școala coordonatoare a proiectului este College Jules Verne, Nantes, Franța, iar parteneri sunt: Istituto Comprensivo I Darfo, Italia; 2nd Gymnasio Alexandroupolis, Grecia; Agrupamento De Escolas Do Crato, Portugalia; Zespol Szkol Ogolnoksztalcacych Nr. 2 – Gimnazjum NR1I M.Jana Pawala II, Legnica, Polonia; IES Lorenzo Hervas y Panduro, Cuenca, Spania; Hertzhaimer-Gymnasium Trostberg, Germania; Colegiul Tehnic de Comunicații “Augustin Maior” Cluj-Napoca România.

Întreaga echipă transnațională își propune să ofere o dimensiune europeană educației în școlile partenere, iar elevilor și profesorilor implicați în proiect șansa de a colabora și de a valorifica culturi și moduri de gândire și comportament. Prin metode noi, moderne și active, se dorește stimularea elevilor de a proteja mediul înconjurător și, în același timp, de a contribui la promovarea comunităților lor, valorificând și oportunitatea desemnării municipiului Cluj- Napoca de Capitală Europeană a Tineretului în anul 2015.

Colegiul Tehnic “Augustin Maior” din Cluj-Napoca, gazda evenimentului, își propune să promoveze, cu aportul elevilor, municipiul Cluj-Napoca, Capitală Culturală Europeană 2020, și, poate, în viitor, capitală verde europeană. Proiectul vizează să dezvolte abilități de comunicare a tuturor elevilor implicați în limba engleză și, de asemenea, dezvoltarea capacității de a utiliza tehnologia informațională și de comunicații la un nivel adecvat oportunităților oferite pe piața muncii pentru absolvenți.