Procesul dintre Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava şi Ministerul Educaţiei a fost amânat a treia oară

universitatea-din-suceava.jpgProcesul dintre Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava (USV) şi Ministerul Educaţiei a fost amânat, vineri, pentru a treia oară, după ce ministerul a cerut un nou termen. Potrivit USV, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au prezentat la proces o serie de documente care nu au legătură cu cazul. Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 20 februarie.

USV a solicitat în instanţă anularea ordinului emis pe vremea când la conducerea ministerului era Daniel Funeriu, prin care instituţia academică suceveană a fost inclusă în ultima categorie de clasificare. USV solicită, totodată, o despăgubire de 4,6 milioane de lei, reprezentând prejudiciul provocat de finanţarea mai scăzută ca urmare a clasificării.

Până în prezent, s-au derulat două termene, cauza fiind amânată deoarece ministerul nu a putut prezenta actele ce au stat la baza clasificării USV în ultima categorie naţională, centrată numai pe educaţie.

Rectorul USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, susţine că ministerul a fost atenţionat în instanţă că, dacă nu prezintă documentele cerute nici vineri, riscă să primească amendă. Imediat după clasificare, USV a cerut în instanţă suspendarea ordinului, dar a renunţat la proces, pentru că ordinul produsese deja efecte. În opinia lui Popa, clasificarea USV ca instituţie de învăţământ superior de categoria a III-a a condus la pierderea a aproape 20% din bugetul pe care ar fi trebuit să îl primească instituţia academică. AGERPRES