Inspectoratul Şcolar Mureş înfiinţează două clase de operatori chimişti şi o şcoală de maiştri, la propunerea Azomureş

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, Ştefan Someşan, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că la propunerea conducerii Combinatului Chimic Azomureş, începând cu anul şcolar 2013-2014, la Liceul de Chimie din Târgu Mureş vor fi înfiinţate două clase de operatori chimişti şi o şcoală de maiştri.

“Am o discuţie într-un stadiu extrem de avansat cu Azomureşul. Ei (conducerea Azomureş – n.r.) agreează pornirea unor clase pe profil de chimie, dar cu multe propuneri chiar deosebite, care nu s-au mai regăsit în judeţul Mureş, şi anume să-i ducă pe elevi, cu transport pe banii combinatului, din oraş până la combinat sau la şcoală; dacă sunt din Reghin sau de pe traseu, de asemenea, să-i adune cu o maşină pe toţi copiii şi să-i aducă la şcoală, pe banii lor (ai societăţii comerciale – n.r.)”.

“Şi în plus, ceea ce e iarăşi o noutate – să dea o masă caldă tuturor elevilor care vor face practică în cadrul combinatului. Vor asigura locuri de practică şi le vor da şi o masă caldă acestor copii, la prânz. Din anul şcolar următor, deja pornim două clase (…) Se înfiinţează două clase de operator chimist, în locul celor pentru laborante, plus una de maiştri”, a arătat Ştefan Someşan. Şeful ISJ Mureş a mai spus că şi în ce priveşte alte licee ar fi nevoie de aceeaşi abordare, în special în cazul celor cu profil silvic sau de prelucrare a lemnului.

ISJ Mureş a înaintat, marţi, Ministerului Educaţiei planul de şcolarizare în învăţământul liceal pentru anul 2013-2014, care prevede 182 de clase, acelaşi număr ca în anul şcolar în curs, dintre care trei clase în limba germană, 57 în limba maghiară şi 122 în limba română. Din cele 182 de clase, 100 vor fi cu profil industrial, iar 82 cu profil teoretic şi vocaţional.AGERPRES