70 de studenţi de la trei universităţi din Târgu Mureş, în etapa a doua a stagiilor de pregătire profesională

studenti1.jpgAsociaţia Culturală Amphion a anunţat, marţi, demararea celei de-a doua etape a stagiului de pregătire profesională din cadrul unui proiect implementat în parteneriat cu Asociaţia Divers, la care participă 70 de studenţi de la trei universităţi din Târgu Mureş – Universitatea de Arte, Universitatea “Dimitrie Cantemir” şi Universitatea “Petru Maior”.

Potrivit unui comunicat de presă, în cea de-a doua etapă, cei 70 de studenţi practicanţi se vor a se reuni pentru a forma 10 ONG-uri virtuale – fiecare format din un student de la Teatrologie, trei studenţi de la Comunicare şi relaţii publice şi trei studenţi de la Drept – în care vor simula activitatea reală a unei organizaţii non-guvernamentale.

Proiectului prevede că fiecare grupă va lucra sub îndrumarea unui tutore cu vastă experienţă, astfel încât studenţii să aibă ocazia să îşi pună în valoare atât cunoştinţele teoretice dobândite pe băncile facultăţii, cât şi experienţa practică deja acumulată în prima etapă a stagiului de practică. “Cele 10 grupe de studenţi îşi vor prezenta apoi propriul ONG în faţa colegilor, a tutorilor şi a juriului de concurs. Membrii juriului vor avea sarcina de a decide care dintre cele 10 grupe care îşi vor prezenta activitatea practică este cea câştigătoare. Cei 7 studenţi din această grupă vor beneficia de o excursie la un potenţial angajator de pe teritoriul Uniunii Europene”, au precizat reprezentanţii Asociaţiei Culturale Amphion.

Obiectivul general al proiectului este organizarea, pe parcursul a doi ani consecutivi, a două stagii de practică profesională, pentru câte 70 de studenţi pe an, de la cele trei universităţi din Târgu Mureş, pentru ca absolvenţii să dobândească experienţă care să le permită integrarea pe piaţa muncii la încheierea studiilor. “Prin implementarea proiectului şi, implicit, prin realizarea acestui stagiu de practică intredisciplinară, cei 140 de studenţi ce formează grupul ţintă al proiectului vor fi pregătiţi şi specializaţi din punct de vedere profesional pentru integrarea în câmpul muncii. Pe parcursul celor 60 de ore de practică din etapa I a primului stagiului de practică, în perioada decembrie 2012 – aprilie 2013, 70 de studenţi au parcurs mai module de pregătire practică specifice specializării lor: Impresariat artistic, Organizare de evenimente şi Producţie multimedia (studenţii şi masteranzii de la specializarea Teatrologie), Redactarea materialelor de comunicare, Editare carte şi Concepere text ştiinţific (studenţii de la specializarea Comunicare şi relaţii publice), respectiv Înfiinţare şi funcţionare ONG, Protecţia juridică a dreptului de proprietate intelectuală şi Lobby şi advocacy (studenţii de la specializarea Drept)”, mai precizează comunicatul de presă. AGERPRES