Elevii hunedoreni de liceu, consiliaţi pe tema carierei care li se potriveşte

Elevii de la mai multe licee din Deva participă, începând de miercuri, la o serie de cursuri interactive pe tema oportunităţilor de carieră, tinerii având posibilitatea să-şi analizeze singuri calităţile şi defectele, în paralel cu o prospecţiune a pieţei muncii în funcţie de facultatea pe care intenţionează să o urmeze în viitor. Cursul “Primii paşi în carieră” este dedicat exclusiv elevilor din anii terminali, fiind organizat de Biblioteca Judeţeană “Ovid Densuşianu” Hunedoara-Deva în colaborare cu Fundaţia IREX România.

“Cursul începe cu o analiză SWOT prin care vor fi identificate punctele tari, punctele slabe, oportunităţile privind viaţa profesională a elevilor care vor termina studiile liceale şi se vor îndrepta spre o facultate. La finalul acestui curs, elevii vor avea o viziune realistă cu privire la piaţa muncii şi mai ales în ceea ce priveşte oportunităţile care pot facilita obţinerea unui loc de muncă’, a declarat directorul Bibliotecii Judeţene Hunedoara-Deva, Sebastian Bara.

În timpul cursului, elevii vor primi informaţii despre saturaţia pieţei muncii, salarizare şi despre şansele pe care le au la angajare, în funcţie de profilul facultăţii pe care o vor alege.

În plus, elevii participanţi la curs vor învăţa să redacteze un CV şi o scrisoare de intenţie, li se va explica importanţa pe care o are imaginea lor, atât cea creată on-line, pe reţele de socializare, cât şi cea din viaţa reală. O prezentare video le va face cunoscute elevilor pericolele expunerii pe internet şi riscurile care pot apărea odată cu intrarea în spaţiul virtual.

Cursurile se vor desfăşura, timp de trei zile, la sala de lectură a Bibliotecii Judeţene, invitaţi fiind elevii de la Colegiul Tehnic “Transilvania”, Liceul Teoretic “Traian” şi Liceul Pedagogic “Sabin Drăgoi” din Deva. AGERPRES