Procentul şcolilor autorizate sanitar din Brăila a crescut cu 2% faţă de cel înregistrat anul trecut

Procentul unităţilor de învăţământ din Brăila care au autorizaţie sanitară de funcţionare a crescut cu 2% faţă de cel înregistrat anul trecut şi reprezintă 49% din totalul şcolilor din Brăila, potrivit directorului executiv al DSP Brăila, Gabriel Ciochină.

Dintre cele 342 de locaţii în care funcţionează şcoli sau grădiniţe, numai 49% sunt autorizate sanitar, cu doar două procente mai mult decât anul trecut, când erau autorizate sanitar 47%.

Ca şi în anii trecuţi, situaţia cea mai grea este în mediul rural, unde din 201 locaţii numai 70 sunt autorizate sanitar, respectiv 35%, în vreme ce şcolile gimnaziale din oraş stau mai bine, fiind autorizate sanitar 32 din 38 existente. În ceea ce priveşte situaţia liceelor şi a grădiniţelor, din 50 doar 32 au autorizaţii sanitare de funcţionare.

Potrivit directorului DSP Brăila, Gabriel Ciochină, unităţile care nu au primit autorizaţie fie funcţionează la parterul unor blocuri, cum sunt grădiniţele, iar intrarea este aceeaşi cu a locatarilor şi nu există spaţii de joacă, fie au toaletele în curte şi sunt lipsite de apă curentă, cum este cazul celor din mediul rural. AGERPRES