Patru medalii pentru elevii români la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

medalii.jpgLotul de informatică al României a obţinut patru medalii la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, desfăşurată în intervalul 13 – 18 octombrie, în Croaţia (Primošten).
Potrivit unui comunicat de presă al MEN remis vineri, elevii români se întorc acasă cu o medalie de aur, o medalie de argint şi două medalii de bronz.

Medalia de aur a fost cucerită de Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional “C. D. Loga” din Timişoara, în timp ce medalia de argint i-a revenit lui Mihai Popa, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti” din Craiova. Medaliile de bronz au intrat în posesia lui Daniel Posdărăscu (clasa a XI-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi a lui Silviu-Emil Popescu (clasa a XII-a, Colegiul Naţional “Grigore Moisil” din Bucureşti).

Trei din cei patru elevi ai lotului deplasat în Croaţia au reuşit în 2013 şi alte performanţe remarcabile pe plan internaţional. Astfel, Andrei Heidelbacher a obţinut o medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Informatică, Mihai Popa – medalii de bronz la Olimpiada Internaţională şi Olimpiada Balcanică de Informatică şi Silviu-Emil Popescu, medalie de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică.

La ediţia a XX-a ediţie a acestui concurs au participat 45 de concurenţi din 12 ţări. Conform regulamentului, fiecare stat poate înscrie în concurs o echipă formată din maximum patru elevi, a căror vârstă nu depăşeşte 19 ani la data concursului. AGERPRES