Sesiune de informare și comunicare interactivă privind procesul de acreditare a unităţilor sanitare, organizată de Comisia Națională de Acreditare a Spitalelor (Co.N.A.S.) la Iaşi

În data de 14.11.2013 s-a desfășurat la Iași a treia sesiune de informare și comunicare interactivă organizată de Comisia Națională de Acreditare a Spitalelor, cu tema “Procesul de acreditare a unităţilor sanitare cu paturi din România. Actualitate şi perspective”. La această sesiune au participat peste 60 de invitați, manageri ai unităților sanitare cu paturi situate în jumătatea de est a ţării, programate pentru vizita comisiilor de evaluare în trimestrul IV 2013 și în cursul anului 2014 şi reprezentanţi ai consiliilor judeţene și autorităților publice locale.

Evenimentul s-a bucurat de prezența domnului dr. Vasile CEPOI, Consilier de Stat pe probleme de sănătate în cadrul Cancelariei Primului-Ministru. Președintele Comisiei Naționale de Acreditare a Spitalelor, domnul dr. Bogdan-George JANSEN, a subliniat în cadrul evenimentului importanța creșterii calității serviciilor medicale în contextul evaluării și acreditării unităților sanitare, astfel încât pacientul să fie beneficiarul unor servicii medicale de calitate, în conformitate cu legislația națională și europeană în domeniu.

Sesiunea de informare și comunicare interactivă face parte din seria de întâlniri organizate de Comisia Națională de Acreditare a Spitalelor cu scopul de a prezenta managerilor unităților sanitare și factorilor de decizie din cadrul administrației publice locale, stadiul procesului de acreditare a unităților sanitare din România, beneficiile evaluării și acreditării unităților sanitare, modalitățile de creștere a calității serviciilor medicale acordate pacienților.