ISJ Iaşi va suplimenta numărul claselor pregătitoare din cauza numărului mare de cereri

clasa_pregatitoare2.jpgConducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi a anunţat, luni, că pentru înscrierea în clasa pregătitoare, la nivelul judeţului Iaşi sunt disponibile 8.507 locuri, cele mai solicitate fiind cele de la şcolile şi liceele de prestigiu din municipiul reşedinţă de judeţ. Conform inspectorului şcolar şef, în multe cazuri urmează să se suplimenteze numărul claselor propuse iniţial în urma avalanşei de solicitări.

Camelia Gavrilă, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, a declarat că în învăţământul de stat s-au format peste 393 de clase pregătitoare pentru 8.169 elevi, iar în cel particular 15 clase în care vor învăţa 266 de copii. De asemenea, au fost formate 10 clase cu 72 locuri la învăţământ special.

Cele mai multe solicitări sunt la Şcoala Gimnazială Bogdan Petriceicu Haşdeu, din Iaşi, unde iniţial a fost propusă înfiinţarea a şapte clase, dar, din cauza numărului mare de solicitări, urmează a se stabili dacă vor fi înfiinţate alte două clase în plus. Aceeaşi situaţie este şi la şcoala Titu Maiorescu, unde au fost înfiinţate patru clase cu o capacitate de 100 de locuri. La înscrieri s-au prezentat 219 părinţi care vor să îşi înscrie copiii, astfel că vor fi înfiinţate alte clase suplimentare.

Solicitări privind suplimentarea numărului claselor pregătitoare au fost şi la colegii de prestigiu din Iaşi. Astfel, la Colegiul Naţional Costache Negruzzi au fost propuse iniţial înfiinţarea a trei clase cu o capacitate de 75 de locuri, dar, din cauza numărului mare de solicitări -123- este nevoie de suplimentarea numărul acestora. Aceeaşi situaţie este şi la Colegiile Naţionale Garabet Ibrăileanu, Mihai Eminescu sau Liceul Vasile Alecsandri, unde s-a dispus înfiinţarea a încă unei clase pregătitoare. AGERPRES