USR desfăşoară o campanie naţională de informare privind internshipul

usr.jpgUniunea Studenţilor din România desfăşoară în intervalul 17 martie – 17 aprilie campania naţională de informare şi dezbatere, având ca principal scop “setarea pe agenda publică” a calităţii internshipurilor în România, precum şi obţinerea sprijinului factorilor de decizie din administraţia locală şi centrală pentru ca acest proiect “să devină unul valid”.

Campania derulată sub sloganul “Internship: Realitate europeană, şansă românească” presupune desfăşurarea pe parcursul unei luni a unor dezbateri pe tema calităţii internshipului din România în centrele universitare Bucureşti, Cluj, Iaşi, Suceava, Târgu-Mureş, Sibiu, Braşov, Oradea, Târgovişte, Arad, Timişoara, Craiova, Constanţa, Piteşti, Ploieşti.

“Legea Internshipului este o iniţiativă a Uniunii Studenţilor din România menită să creeze o punte de comunicare între mediul universitar şi instituţiile private şi să reglementeze derularea internshipurilor de o manieră care să se vădească avantajoasă atât pentru student, cât şi pentru angajator sau instituţiile de învăţământ superior. Instrumentul de bază îl constituie site-ul campaniei, www.internship.uniunea.ro, precum instrument de bază al demersului Uniunii Studenţilor din România, scopul fiind acela de a reflecta opiniile cetăţenilor faţă de proiectul legislativ menit să vină în întâmpinarea nevoilor tinerilor”, susţin reprezentanţii USR într-un comunicat remis presei.

Mai multe detalii despre parcursul legii, dezbaterile din principalele centre universitare din ţară sau informaţii legate de feedback-ul autorităţilor pot fi găsite pe site-ul www.uniunea.ro dar şi pe www.facebook.com/usr.ro. AGERPRES