Municipiul Sfântu Gheorghe va găzdui Olimpiada naţională de teatru

teatru_scolar.jpgMunicipiul Sfântu Gheorghe va găzdui la sfârşitul acestei săptămâni a cincea ediţie a Olimpiadei naţionale de teatru, la care vor participa elevi înscrişi la secţiile de actorie de la 12 licee de artă din România. Concursul se va desfăşura pe două secţiuni – individual şi trupe, iar juriul va fi prezidat de directorul Teatrului “Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe, Dan Ţopa.

“La eveniment vor participa 125 de liceeni şi 15 profesori din Bucureşti, Târgu Jiu, Brăila, Sibiu, Iaşi, Arad, Tulcea, Timişoara, Cluj, Galaţi, Botoşani şi Sfântu Gheorghe (…) Olimpiada are caracterul unui festival, deoarece, practic, la acest for se vor întâlni secţiile de dramă din ţară, aici poţi vedea ce fac ceilalţi, la ce nivel se situează, cu ce metode lucrează”, a declarat marţi, Fazakas Misi, şeful catedrei de dramă din cadrul Liceul de Artă “Plugor Sandor” din Sfântu Gheorghe.

El a menţionat că în cadrul olimpiadei, organizate cu sprijinul Ministerului Educaţiei, vor putea fi vizionate, printre altele, mai multe spectacole adaptate după piesele lui Shakespeare şi Cehov. Elevii de la Liceul de Artă din Sfântu Gheorghe vor intra în concurs cu spectacolul documentar “Chipul din oglinda apei”, conceput de membrii trupei pe baza experienţelor trăite de ei sau de colegii lor. Piesa are ca punct central relaţiile de familie, copiii neglijaţi, tinerii dezorientaţi, lipsiţi de modele şi idealuri. “Ne bucurăm că vom avea atâţia oaspeţi la Sfântu Gheorghe, pentru că le vom putea arăta cu acest prilej câteva dintre valorile culturale ale oraşului nostru (…) De altfel, e important de spus că 2014 a fost declarat ‘Anul jocului’ la Sfântu Gheorghe”, a mai spus Fazakas Misi. AGERPRES