Certificare Europeană de Excelență pentru Facultatea de Medicină Dentară din Iași

umf iasi.jpgFacultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Gr.T. Popa” din Iași a primit Certificarea Europeană de Excelență din partea board-ului Confederației Decanilor de Origine Total sau Parțial Franceză (CIDCDF). În urma evaluării efectuate din punct de vedere al standardelor educaționale de board-ul Confederației Decanilor de Origine Total sau Parțial Franceză (CIDCDF), Facultatea de Medicină Dentară din Iași poate fi declarată una din universitățile de top din Europa.

“După evaluarea Facultății de Medicină Dentară din Iași putem considera în mod incontestabil acordarea Certificării Europene de Excelență pentru orice absolvent al Facultății de Medicină Dentară din Iași. Impresiile acestei vizite sunt foarte bune. A fost o experiență foarte bogată. Am fost impresionați de motivația studenților și profesorilor, mai ales gradul de implicare, maturitatea lor. În ceea ce privește echipamentele clinice, acestea sunt de foarte bună calitate. Trebuie să fim sinceri, suntem oarecum geloși pe aparatura de aici comparativ cu ceea ce avem noi acasă”, a declarat prof.univ.dr. Amal El Ouazzani, delegat general CIDCDF.

Prof.univ.dr. Norina Consuela Forna, care este și primul roman în board-ul CIDCDF în calitate de vicepreședinte, a spus că a fost o evaluare dificilă, mai ales că a fost efectuată într-un timp relativ scurt. “Este foarte important să avem o recunoaștere europeană de excelență a standardelor educaționale de cercetare și asistență medicală a Facultății de Medicină Dentară din Iași”, a spus Forna.

La rândul său, prof.univ.dr. Charles Pilipili, președinte CIDCDF a declarat că a fost impresionat de dotarea de excepție a Facultății de Medicină Dentară din Iași. “Rezultatele evaluării sunt extrem de pozitive în ceea ce privește reformarea și efortul pe care facultatea l-a făcut de la evaluarea anterioară pentru a îmbunătăți învățământul, predarea, încadrarea studenților, materialele. Baza materială s-a modernizat, fapt care îi permite studentului să se familiarizeze cu toate operațiunile care se realizează în clinică. Am remarcat faptul că studenții și profesorii sunt extrem de motivați, se implică în procesul de formare și asta ne-a făcut mare plăcere. Nivelul facultății este unul foarte bun. Aș putea spune unul excelent. Este una din facultățile care au atins un nivel foarte înalt. Doresc o colaborare cu facultățile de profil a țărilor membre din Biroul CIDCDF, dotare pe care aceste țări nu o au și doresc să putem să ne uniformizăm cu aceste standarde de excelență”, a afirmat președintele CIDCDF.

Evaluarea a coincis cu manifestările științifice organizate de Facultatea de Medicină Dentară de la UMF Iași cu prilejul Zilelor Francofone Medicale Dentare, cea de-a XVIII a ediție a ediție a Zilelor Francofone Medicale Dentare și al VI-lea Congres Internațional al Asociației Dentare Române pentru Educație. Programul științific a adus în prim plan importanța componentei practice, materializată prin hands on-uri destinate urgențelor medico-dentare prin intermediul manechinelor performante computerizate și în egală măsură reabilitării implanto-protetice.

Peste 400 de persoane au asistat la simpozioanele științifice susținute de numele de marcă ale medicinii și medicinii dentare românești și internaționale precum președintele Academiei de Științe Medicale din România, prof.univ.dr. Gheorghe Benga, membru al Academiei Române, prof.univ.dr. Constantin Ionescu Târgoviște, membru al Academiei Române, dar și decanii Facultăților de Medicină Dentară din țară și membri ai Facultății de Stomatologie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Nicolae Testemitanu din Chișinău, Republica Moldova. Academia Națională Franceză a fost reprezentată prin profesor universitar dr. Michel Leggens, specialist de marcă în domeniul medical și medical dentar de urgență. AGERPRES