Patru elevi de la Colegiul Național “M. Sadoveanu” din Pașcani s-au calificat la naționala Concursului de proiecte antidrog “Împreună”

În organizarea Direcţiei Generale a Învăţământului Preuniversitar din Ministerul Educaţiei şi Cercetării în colaborare cu Agenţia Naţională Antidrog, şi în acest an şcolar s-a desfăşurat concursul naţional de proiecte antidrog “Împreună”, cu tema “Prevenirea consumului de alcool, tutun şi produse etnobotanice la liceeni”.

Deoarece şcoala are un rol fundamental în prevenirea comportamentelor dăunătoare, Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi-a asumat, în cadrul Strategiei Naţionale Antidrog, o serie de obiective specifice, la capitolul de prevenire a cererii de droguri. Între activităţile asumate se numără şi realizarea unor proiecte naţionale de prevenire, care să se adreseze unui număr cât mai mare de copii şi tineri.

Concursul de proiecte antidrog “Împreună” se bazează pe trei principii ferme ale luptei împotriva drogurilor: lucrul în echipă, educaţia între egali, voluntariatul și se desfăşoară în doua etape: judeţeană şi naţională, cu participarea elevilor de liceu din clasele a IX-a şi a X-a. La concurs s-au înscris echipaje formate din 4 elevi şi un profesor coordonator.

Etapa judeţeană s-a desfăşurat după următorul calendar: 20 martie – 30 martie: înscrierea proiectelor; 2 aprilie – 15 mai: implementarea proiectelor înscrise; 13 iunie 2014: jurizarea proiectelor şi transmiterea către MECTS a componenţei echipajului care a obţinut cel mai mare punctaj, la nivel de judeţ, în vederea participării acestuia la etapa naţională din august 2014. La evaluarea concursului au fost apreciate originalitatea, metodele inovative, interactivitatea.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iași a organizat pe 13 iunie etapa judeţeană a Concursului naţional de proiecte antidrog intitulat “Împreună”, la care patru elevi ai Colegiului Național “M. Sadoveanu” Pașcani au obţinut premiul I. Inițiatorii proiectului antidrog ”Un pas din impas” sunt elevi în clasa a IX-a E: Grigoriu Maria-Gabriela, Cîtia Bianca, Ștefan Bolotă și Plaiu Vlad, coordonați de prof. Dimitriu Sîrghie Vasilica. Aceștia vor participa la etapa naţională în luna august, la Eforie Sud, alături de echipajele câştigătoare la faza judeţeană.