Microbuze şcolare pentru patru comune din Colegiul Zorleni, județul Vaslui

microbuze_scolare_.jpgDeputatul PSD Ana Birchall a declarat marţi că patru comune din colegiul său, Zorleni, vor primi microbuze şcolare de 16+1 locuri în etapa întâi, desfăşurată în perioada iulie – septembrie 2014, conform planificării Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

“Comunele Tutova, Coroieşti, Voineşti şi Perieni vor primi microbuzele şcolare de care aveau nevoie de atâţia ani. Sacrificiile pe care copiii de la ţară le fac pentru a ajunge la şcoală, prin noroi, vânt, arşiţă, ploaie şi zăpadă, pe distanţe de kilometri întregi, nu sunt normale pentru România anului 2014. Îmi aduc aminte ce însemna, în copilăria mea, să înfrunt crivăţul dimineţii, mergând cu tatăl meu spre şcoala din Fulga de Jos. Prin acest mic ajutor, copiii ajung in condiţii civilizate şi sigure la şcoală şi nu mai pierd timpul pe care l-ar putea folosi să înveţe, să se odihnească sau chiar să se joace. Este o măsură de normalitate şi de civilizaţie pentru copiii noştri”, a afirmat Ana Birchall.

Achiziţia face parte dintr-un program naţional de înzestrare a comunităţilor locale cu microbuze şcolare.

“Este una dintre priorităţile Executivului şi ale mele, fiind o parte importantă din programul meu politic de deputat al acestui colegiu. Sunt mulţumită că, având o bună colaborare cu primarii din comune, cu Consiliul Judeţean, cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi alături de colega mea, doamna senator Gabriela Creţu, am realizat încă o promisiune faţă de copiii vasluienilor de pe Valea Tutovei”, a spus Ana Birchall.

Ea a dat asigurări că, până la sfârşitul anului, celelalte comune din colegiul său vor primi microbuze şcolare, conform programării MDRAP. “Accesul la educaţie nu este o favoare, ci o obligaţie pe care trebuie să o asigurăm copiilor noştri de la prima zi şi până în ultima zi de şcoală. Fiecare leu alocat pentru o mai bună educaţie, pentru accesul la educaţie a unui copil, indiferent că se află în mediul rural sau în mediul urban, nu este o cheltuială, ci o investiţie în prezentul, dar mai ales în viitorul copiilor noştri. Educaţia este cea mai bună zestre pe care putem să i-o dăm unui copil. Sunt mândră de această realizare şi am încrederea că satul românesc, cu oamenii săi demni şi muncitori, va continua să crească şi să promoveze adevăratele valori ale României”, a afirmat deputatul PSD Ana Birchall. AGERPRES