Majoritatea şcolilor din judeţul Gorj sunt asigurate cu pază şi sisteme de supraveghere video

video_scoala.jpgMajoritatea şcolilor din judeţ, atât din mediul rural, cât şi din cel urban, au asigurată paza şi supravegherea video pentru desfăşurarea în bune condiţii a orelor de curs, a declarat inspectorul şcolar general al IŞJ Gorj, Ion Işfan.

Potrivit acestuia, numărul unităţilor de învăţământ unde nu există pază sau supraveghere video este unul redus, în prezent existând astfel de sisteme inclusiv în sălile de clasă din şcoli. În timpul orelor de curs, paza este asigurată de profesorul şi elevul de serviciu, dar şi de paznic, în cazul colegiilor sau şcolilor unde numărul elevilor este foarte mare.

“Nu sunt multe şcoli fără supraveghere video, sunt foarte multe şcoli care au sisteme de supraveghere video inclusiv în clase. Mai nou primarii din mediul rural au pus sisteme de supraveghere video în comune, în localităţi şi sunt la curent cu tot ce se întâmplă şi în şcoli, iar în timpul orelor, profesorii şi elevii de serviciu sunt ajutaţi de sistemele supraveghere video. Unde sunt copii mulţi sunt şi paznici, şi sisteme video, iar unde sunt copii mai puţini se asigură de profesorul de serviciu. Foarte puţine şcoli nu au însă pază asigurată”, a spus Ion Işfan.

Potrivit unei situaţii remise de IPJ Gorj, la nivel judeţean sunt înregistrate 648 clădiri în care se desfăşoară acte de învăţământ, 112 fiind cu personalitate juridică. Dintre acestea, 52 au paza asigurată prin angajaţi proprii sau societăţi specializate, iar 142 sunt dotate cu sisteme de supraveghere video.
“În judeţ există 648 de clădiri arondate celor 112 unităţi cu personalitate juridică, din care 347 sunt grădiniţe, 264 şcoli generale şi 37 colegii, licee şi şcoli profesionale. Numărul unităţilor asigurate cu pază este de 52, din care cu pază proprie 29, pază cu societăţi specializate, pază mixtă 16. Iar numărul de unităţi de învăţământ preuniversitar, dotate cu sisteme de supraveghere video, este de 142 – în interior 31, exterior 7 şi interior-exterior 104. Datele sunt valabile până la sfârşitul lunii iunie 2014”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Cătălin Buşe. AGERPRES