Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava oferă 1.508 locuri la admiterea din toamnă, dintre care 175 fără taxă

universitatea-din-suceava.jpgUniversitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) oferă la sesiunea de admitere din această toamnă 175 locuri bugetate, dintre care şapte pentru etnicii români din Republica Moldova şi cinci pentru reprezentanţii etniei roma, precum şi 1.505 locuri cu taxă la diverse programe de licenţă, dintre care 304 la învăţământ la distanţă.

Prorectorul USV Ştefan Purici a declarat, vineri, că programul de admitere pentru anul academic 2014 – 2015 continuă, în sesiunea de toamnă, cu 40 de programe de studii de licenţă, 36 programe de studii universitare de master şi 14 domenii de doctorat. De asemenea, în noul an universitar vor fi organizate şapte programe de formare continuă şi două programe de conversie profesională.
Pentru programele de masterat oferta cuprinde 64 de locuri bugetate şi 746 de locuri cu taxă, la care se adaugă un număr de 23 de locuri pentru românii de pretutindeni.

Prorectorul USV a spus că nu toate programele de masterat au derulat sesiune de admitere în luna iulie, astfel încât, la aceste specializări, toate locurile sunt disponibile, iar absolvenţii licenţiaţi în 2014, dar şi cei din anii anteriori, pot beneficia de şansa de a ocupa un loc fără taxă /cu taxă la programul de masterat ales.

Studiile doctorale în regim fără taxă pot fi urmate de 30 de tineri din România şi 11 din afara ţării. De asemenea, la cele 14 domenii de doctorat au fost propuse 39 de locuri cu taxă.

Sesiunea de admitere se va derula în perioada 8 – 12 septembrie 2014, înmatriculările realizându-se până la 18 septembrie inclusiv. AGERPRES