Harghita: elevi din aproape 90 şcoli participă la campania umanitară “Săptămâna fructelor şi legumelor donate”

fructe.jpgElevi din aproape 90 de şcoli din Harghita participă, în aceste zile, la campania umanitară intitulată “Săptămâna fructelor şi legumelor donate”, pentru ajutorarea celor aflaţi în dificultate.
Acţiunea este inclusă în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) şi a fost primită cu bucurie de şcolarii şi preşcolarii harghiteni.

Coordonatoarea judeţeană a SNAC, inspectorul şcolar Elena Mîndru, a declarat că această campanie se derulează în 88 de şcoli din judeţ, ceea ce înseamnă mai mult de jumătate dintre instituţiile şcolare şi se bazează pe voluntariatul elevilor şi al cadrelor didactice.
Practic, elevii şi dascălii donează legume şi fructe care apoi ajung la copii nevoiaşi sau la adulţi aflaţi în dificultate.

“Scopul acestei campanii este de a sensibiliza elevii şi profesorii din unităţile de învăţământ din judeţ cu privire la situaţia dificilă în care se află copiii afectaţi de lipsa de alimente”, a precizat Elena Mîndru.

Ea a explicat că grupurile de voluntari de la nivelul şcolilor implicate în program stabilesc cui donează aceste fructe şi legume, care ajung, cu precădere, la copii din spitale, centre de plasament, dar şi adulţii cu probleme. De asemenea, în localităţile mici, se găsesc soluţii ca aceste produse să fie donate copiii nevoiaşi, fără ca aceştia să simtă că sunt etichetaţi într-un fel.

Inspectorul şcolar general Bartolf Hedvig consideră că programul este foarte util, întrucât se bazează pe voluntariat şi pune accent pe ajutorul pe care elevii şi profesorii îl pot acorda semenilor lor.
“Şi noi avem elevi şi cadre didactice care doresc să participe la acest program de voluntariat şi majoritatea dintre ei dau din ce au ei acasă mai mult. Pentru că acesta este şi scopul ca, cel care poate şi are de unde, să-l ajute pe acel copil care nu are, iar aceste gesturi omeneşti e bine să le formăm încă de pe vremea când elevii noştri sunt la şcoală, cu scopul ca peste ani această atitudine să se întărească. Pentru că toate aceste gesturi contribuie la o mentalitate sănătoasă şi un comportament sănătos al societăţii întregi”, a conchis Bartolf Hedvig. AGERPRES