Primarul Nicolae Robu se declară dezamăgit de rezultatele elevilor timișoreni la simulări

robu nicolae.jpgPrimarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, şi-a exprimat, miercuri, insatisfacţia pentru rezultatele obţinute de elevii timişoreni la simulările recente pentru bacalaureat şi evaluarea naţională, el cerând explicaţii, dar şi măsuri pentru îmbunătăţirea situaţiei până la examenele din vară.

“Am aflat cu amărăciune, şi în acest an, cum s-a întâmplat în fiecare din deja mulţii ani anteriori, încă de dinainte de a deveni primar, că elevii timişoreni sunt printre ultimii clasaţi pe ţară la diversele evaluări naţionale, la toate nivelurile. Desigur, amărăciunea că lucrurile stau, per ansamblu, astfel, a fost mereu însoţită de bucuria că un număr de unităţi şcolare fac cu consecvenţă excepţie, obţinând rezultate demne de toată lauda”, susţine primarul.

După ce le-a adresat felicitări celor merituoşi – conduceri şcolare, profesori, elevi şi părinţii acestora -, Nicolae Robu a cerut Inspectoratului Şcolar Timiş, conducerilor, profesorilor, elevilor şi părinţilor elevilor unităţilor şcolare cu rezultate slabe să găsească explicaţiile pentru acestea şi mai ales soluţiile pentru schimbarea situaţiei în bine. “Timişoara nu are voie să fie codaşă la nimic. Nu i-o permite spiritul său de oraş performer în toate. Nu i-o permite sloganul binecunoscut, cu rădăcini adânci în tradiţiile locului, potrivit căruia ‘Banatu-i fruncea!’. Nimic, în afară de sănătate, nu este mai important decât educaţia, stimaţi concitadini, dragi copii ai Timişoarei”, a spus Nicolae Robu.

El le-a adresat tuturor şi un îndemn pentru a face cu toţii din educaţie o prioritate absolută care să le asigure copiilor un viitor obligatoriu mai bun. “Ei trebuie să devină buni cetăţeni, iar un bun cetăţean trebuie să aibă o educaţie aleasă întru valorile binelui şi să stăpânească o meserie – oricare şi de orice natură ar fi ea: fizică, intelectuală sau combinată -, prin care să-şi asigure veniturile şi sentimentul de utilitate socială, atât de important pentru confortul psihic al fiecărui individ în parte”, a mai spus Nicolae Robu.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, promovabilitatea la simularea pentru Bacalaureat a crescut cu 4,29% faţă de anul precedent, dar cifra este tot sub aşteptări, de doar 29,37%. Astfel, din cei 5.536 de elevi de clasa a XII-a din Timiş înscrişi la simulare au fost prezenţi 4.065, iar 161 au avut medii finale sub 6, în timp ce 1.194 au avut medii peste 6, nota considerată de promovabilitate. AGERPRES