Remus Pricopie a fost reales rector al SNSPA

pricopie_remus3.jpgProfesorul universitar Remus Pricopie a fost reales rector, pentru al doilea mandat consecutiv, al Şcolii Naţionale de Ştiinţe Politice şi Administrative, după ce a obţinut 82,64% din voturile membrilor comunităţii academice. Potrivit site-ului instituţiei de învăţământ, împotrivă s-au înregistrat 13,19% din voturi, iar 4,17% au fost nule. “Având în vedere faptul că numărul minim de voturi necesare a fost întrunit, alegerile vor fi validate în şedinţa Senatului de luni”, precizează sursa citată. Profesorul universitar Iordan Gheorghe Bărbulescu a fost ales preşedinte al Senatului SNSPA (87,5% din voturi).

Universitatea Politehnica din Bucureşti şi Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” îşi vor alege rectorii în luna februarie. Profesorul universitar Mihnea Costoiu candidează şi el pentru un nou mandat de rector pentru perioada 2016-2020 la UPB.

Academicianul Ioanel Sinescu şi conferenţiarul Laurenţiu Beluşică vor candida pentru funcţia de rector al UMF “Carol Davila”. Primul tur al alegerilor pentru această funcţie va avea loc pe 10 februarie, iar în cazul în care nu vor participa la vot peste 2/3 dintre alegători se va organiza un al doilea tur de scrutin, în data de 17 februarie.

Un al doilea mandat consecutiv de rector al Universităţii din Bucureşti l-a obţinut în luna decembrie profesorul universitar Mircea Dumitru. AGERPRES