Profesorii de la Facultatea de Fizică din Iaşi oferă gratuit meditaţii elevilor de liceu

studenti2.jpgElevii care vor să susţină examenul de Bacalaureat la Fizică sau să obţină note mai mari la şcoală se pot pregăti gratuit cu ajutorul profesorilor de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Profesorii Facultăţii de Fizică organizează, pentru al doilea an consecutiv, cursuri gratuite pentru elevii din ultimii ani de liceu care vor să susţină examenul de Bacalaureat la această disciplină. Totodată, profesorii speră că astfel vor reuşi să îi determine pe elevi să urmeze cursurile acestei facultăţi.

“Încurajaţi de rezultatele pe care le-am avut în anul trecut şi în acest an Facultatea de Fizică va relua programul meditaţiilor la Bacalaureat adresat elevilor de clasa a XI-a şi a XII-a de liceu. Cu acest program ne propunem, în primul rând, să îi apropiem pe elevi de fizică, să le arătăm că fizica nu este atât de grea, cum este, poate, pentru unii. Vrem să le arătăm că problemele pot fi rezolvate şi să le facilităm şi accesul la experimente pe care ei nu le fac în şcoală”, a declarat Cristian Enăchescu, prodecanul Facultăţii de Fizică din cadrul UAIC.

Cursurile vor fi ţinute vineri după amiaza şi sâmbătă dimineaţa, timp de două ore. La aceste meditaţii pot veni şi elevi care au lacune la această disciplină. “Anul trecut am avut 20 de elevi care au venit la aceste meditaţii gratuite. Mai mult de jumătate dintre ei au obţinut note de peste 9 la examenul de Bacalaureat. Au fost şi elevi din anii mai mici de liceu care şi-au îmbunătăţit cunoştinţele şi au avut medii mari”, a explicat Cristian Enăchescu. AGERPRES