Patru şcoli din județul Bistriţa-Năsăud riscă să piardă fondurile europene primite pentru că nu au terminat lucrările de modernizare

santier scoala.jpgPatru şcoli din judeţul Bistriţa-Năsăud, pentru modernizarea cărora s-au obţinut fonduri europene prin programul REGIO, riscă să piardă aceşti bani pentru că lucrările nu au fost finalizate până la 31 decembrie 2015. Potrivit unui comunicat de presă remis de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, cele patru unităţi sunt Colegiul naţional “Liviu Rebreanu” din Bistriţa, Colegiul naţional “Petru Rareş” din Beclean, Liceul tehnologic “Ion Căian Românul” din Căianu Mic şi Şcoala gimnazială din satul Dobric.

Prefectul judeţului, Ovidiu Frenţ, şi inspectorul şcolar general Camelia Tabără au efectuat, în cursul zilei de marţi, o serie de verificări ale proiectelor din cadrul Programului Operaţional Regional deţinute de unităţile şcolare şi aflate în risc de neimplementare.

“La această acţiune au participat directorii unităţilor şcolare, şefii de şantiere şi primarii unităţilor administrativ-teritoriale pe raza cărora se derulează proiectele vizate. (…) În urma verificărilor, s-a constatat că implementarea proiectelor este realizată în proporţie de 70-90%. S-au primit asigurări, atât din partea autorităţilor publice locale, cât şi a executanţilor lucrărilor că proiectele vor fi realizate până cel târziu în luna iunie 2016, întârzierile în execuţie având drept cauze modificări obiective ale proiectelor, făcute în timpul implementării, şi nu lipsa fondurilor sau a forţei de muncă necesare”, se arată în comunicatul de presă.

Fondurile pentru lucrările care au rămas neexecutate vor proveni din bugetele locale ale primăriilor vizate, iar dacă aceste lucrări nu vor fi finalizate până în 30 iunie, administraţiile vor fi obligate să returneze toţi banii europeni primiţi pentru aceste proiecte. AGERPRES