Stagiu de practică pentru studenţi la Curtea de Apel Timişoara

univ_vest_timisoara.jpgUn grup de 12 studenţi ai Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Vest Timişoara (UVT) va efectua un stagiu de practică de două săptămâni la Curtea de Apel Timişoara (CAT) în perioada 11 – 22 aprilie 2016, la cererea Asociaţiei Europene a Studenţilor în Drept (ELSA) – Grupul Local Timişoara.

“Stagiul de practică se va desfăşura la Serviciile de Registratură şi Arhivă şi reprezintă un factor de continuitate în relaţia instituţională dintre Curtea de Apel Timişoara şi Facultatea de Drept a Universităţii de Vest Timişoara, respectiv ELSA- Grupul Local Timişoara, cu care a fost semnat un Protocol de parteneriat încă din anul 2012”, se arată într-un comunicat al Curţii de Apel Timişoara.

Parteneriatul semnat între Curtea de Apel Timişoara şi Asociaţia Europeana a Studenţilor în Drept vizează desfăşurarea unor activităţi de practică a studenţilor la drept din anii I – III, la sediul Curţii de Apel Timişoara, prin implicarea directă a acestora la serviciile de Arhivă, Registratură, Grefă precum şi Biblioteca/Centrul de Informare şi Documentare.

Potrivit protocolului, studenţii vor lucra efectiv în cadrul acestor servicii auxiliare ale instanţei timp de două săptămâni, sub supravegherea şi îndrumarea arhivarilor, a registratorilor, a documentariştilor şi a grefierilor Curţii. “Prin aceste practici li se permite studenţilor să cunoască şi să aprofundeze mecanismul procesului de judecată văzut din culisele instanţei, astfel ca discipolul de astăzi să poată deveni judecătorul, avocatul, procurorul, notarul sau juristul de mâine”, precizau reprezentanţii Curţii de Apel Timişoara, la data semnării parteneriatului CAT-UVT. AGERPRES