Profesorii Universităţii “Constantin Brâncuşi” donează o parte din salariu pentru bursele de excelenţă ale studenţilor

tgjiu_universitate.jpgO parte dintre profesorii Universităţii “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu vor dona şi în anul 2016-2017 o sumă din salarii pentru a le fi acordate burse de excelenţă studenţilor cu rezultate foarte bune la învăţătură, a declarat rectorul instituţiei, Luminiţa Popescu. Potrivit sursei citate, şapte profesori vor dona o parte din salariile primite de la Universitate pentru tot atâţia studenţi care vor primi burse cuprinse între 300 şi 600 de lei.

“În anul anterior au beneficiat de aceste burse de excelenţă şapte studenţi. Pe lângă faptul că universitatea contribuie din venituri proprii cu un procent de 15% la fondul de burse, şi anul acesta profesori din universitate vor acorda din salariu burse de excelenţă unor studenţi. Bursele au avut valori cuprinse între 300 şi 600 de lei şi sunt pentru studenţii care au rezultate bune, deci avem criterii de performanţă şi criterii sociale”, a spus Luminiţa Popescu.

Cadrele didactice care vor acorda bursele de excelenţă sunt Adrian Gorun, Luminiţa Popescu, George Niculescu, Lucian Medar, Amelia Boncea, Cecilia Rabonţu şi Vasile Purec. AGERPRES