Deficit de 9,4 milioane lei la fondul de salarii al profesorilor din Botoşani

profesori2.jpgPrimăria municipiului Botoşani înregistrează un deficit de aproape 9,4 milioane de lei la fondul de salarii pentru cadrele didactice din trimestrul al treilea al acestui an, a declarat directorul economic al Primăriei, Valerian Sănduc.

Potrivit acestuia, în prezent, nu există fonduri suficiente pentru plata salariilor profesorilor în lunile iulie şi august. Pentru a rezolva problema, municipalitatea a solicitat Guvernului şi Ministerului Finanţelor Publice fie suplimentarea bugetului, fie aprobarea de transfer a unor sume de bani din bugetul aferent ultimului trimestru al anului în trimestrul al treilea.

“Trebuie găsită o soluţie pentru aproximativ 9,4 milioane lei ca să putem asigura plata salariilor pentru iulie şi august, care se plătesc în august şi septembrie. Bugetul va trebui fie suplimentat cu 9,4 milioane lei, fie trecerea din trimestrul IV în III, iar în trimestrul IV vom vedea ce se va întâmpla”, a afirmat Sănduc.

Pentru salariile aferente lunii iunie, Primăria Botoşani are nevoie de încă 155.000 de lei. În lipsa acestor fonduri, salariile nu pot fi asigurate decât în proporţie de 95,8%. Fondul de salarii pe trimestrul al treilea pentru cadrele didactice din municipiul Botoşani a fost diminuat, în luna martie, cu 2,7 milioane de lei, după ce această sumă a fost transferată în trimestrul I, astfel încât să poată fi asigurată plata integrală a drepturilor salariale aferente lunii februarie. O altă sumă de 700.000 de lei a fost transferată din trimestrul al treilea în trimestrul al doilea, pentru a acoperi necesarul pentru lunile aprilie şi mai. AGERPRES