Cristian Adomnitei: “Legile educatiei vor intra in Parlament dupa 1 octombrie”

Pachetul de legi ale educatiei va ajunge la Parlament dupa data de 1 octombrie, dupa ce va fi publicat pe site-ul MEdC si se va afla in dezbatere publica timp de 30 de zile, a declarat ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei.
Potrivit demnitarului, in cadrul intalnirii de luni si marti, de la Calimanesti, dintre reprezentantii Ministerului Educatiei Cercetarii si Tineretului si cei ai sindicatelor din invatamant, vor fi discutate ultimele detalii legate de proiectul statutului personalului didactic.

“Statutul personalului didactic va fi definitivat in cele doua zile la Calimanesti, iar legile vor intra in Parlament dupa 1 octombrie”, a spus ministrul. La intalnirea de la Calimanesti vor fi prezenti directori si experti din MECT, iar din partea sindicatelor vor fi prezenti reprezentantii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) si ai Federatiilor “Spiru Haret” si “Alma Mater”.

Nu vor participa la discutii reprezentantii Federatiei Educatiei Nationale (FEN). Acestia nu au fost prezenti nici la intalnirile precedente de la Sinaia si Costinesti. Statutul personalului didactic este ultimul proiect de lege asupra caruia se poarta discutii.

Reprezentantii MECT si cei ai sindicatelor au cazut de acord asupra proiectului legii invatamantului preuniversitar si asupra proiectului legii invatamantului superior.

Ministrul declarase in luna august ca pachetul privind legile invatamantului urma sa intre in Parlament la inceputul lunii septembrie, termenul fiind intarziat din cauza prelungirii negocierilor dintre cele doua parti.