Universitatea “Petre Andrei” din Iasi trebuie sa isi aleaga rector interimar

Universitatea “Petre Andrei” din Iasi trebuie sa propuna Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului o persoana care sa asigure interimatul functiei de rector.
Doru Tompea, decanul Facultatii de Psihologie din cadrul universitatii iesene, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a emis pe 21 septembrie ordinul privind masurile ce trebuie luate in vederea organizarii si functionarii acestei institutii particulare de invatamant superior.

“Ordinul ministerial prevede ca, in termen de zece zile, Universitatea ‘Petre Andrei’ sa propuna Ministerului Educatiei o persoana care sa asigure interimatul functiei de rector, care va avea si calitatea de ordonator de credite. Ulterior, persoana care va asigura interimatul in termen de 15 zile va prelua prin transfer in interesul serviciului personalul didactic si nedidactic din institutia care a fost autorizata sa functioneze provizoriu, respectiv Universitatea ‘Petre Andrei’ Iasi, unde rector este Niculaie Niculescu, nevalidat de niciun ministru al Educatiei in ultimii patru ani, la institutia nou infiintata prin Legea 408/2002”, a explicat Doru Tompea.

El a precizat ca, in cursul acestei saptamani, va fi organizata o adunare a tuturor angajatilor si studentilor Universitatii “Petre Andrei” pentru desemnarea rectorului interimar, pana la alegerea unui nou senat.

“Daca ma vor obliga in calitate de presedinte al Fundatiei Petre Andrei sa preiau haturile universitatii o voi face, dar in etapa a doua voi propune ca universitatea sa aiba alt rector, in persoana decanului Facultatii de Stiinte Politice, Cristian Bocancea”, a spus Doru Tompea.

In perioada urmatoare, conducerea Universitatii “Petre Andrei” va trebui sa elaboreze Carta universitara iar dupa avizarea de catre Ministerul Educatiei, persoana care va asigura interimatul functiei de rector va organiza, in timp de 20 de zile, alegerea structurilor si functiilor de conducere academice la toate nivelurile, potrivit noii structuri a universitatii.