Sindicalistii din invatamant ameninta cu proteste

Conducerea Federatiei Educatiei Nationale (FEN) este nemultumita de faptul ca reprezentantii Ministerului Educatiei nu au dat o data exacta pentru inceperea negocierilor legate de majorarea salariilor din sistemul de invatamant.
Din acest motiv, sindicalistii ameninta cu proteste, care pot ajunge pana la greva generala.

Federatia Educatiei Nationale a solicitat, de cateva luni, in scris, Ministerului Educatiei si Tineretului, sa se aseze la masa negocierilor, pentru stabilirea majorarii salariilor, ce urmeaza sa aiba loc anul viitor, pentru personalul din sistemul de invatamant romanesc. Daca la primele solicitari Ministerul Educatiei nu a dat nici un raspuns, la ultima interpelare, a transmis ca a luat la cunostinta solicitarea, insa, fara a stabili o data la care ar putea demara aceste discutii. In aceste conditii, liderii de sindicat au hotarat sa transmita membrilor din tara sa hotarasca, in doua saptamani, forma de protest pe care o vor organiza, pentru a determina Ministerul Educatiei si Tineretului sa se aseze la masa negocierilor.

“De data aceasta, manifestarile de protest vor fi legale, indiferent de forma, pentru ca Ministerul Educatiei nu a reinregistrat Contractul Colectiv de Munca, deci orice actiune de protest e legala”, a declarat Mariana Zvarici, liderul sindical al FEN Caras-Severin.

Sindicalistii din invatamant nu au stabilit inca un termen limita pentru demararea negocierilor, dar in cazul in care acestea nu vor avea loc, sunt hotarati sa recurga la proteste ce ar putea culmina cu greva generala.