Centru de orientare in cariera a studentilor gorjeni

Amfiteatrul Facultatii de Stiinte Juridice din cadrul Universitatii de Stat “Constantin Brancusi” Targu-Jiu a gazduit festivitatea inaugurarii Centrului de informare, consiliere pedagogica si orientare in cariera a studentilor.
Noua institutie, care va functiona in sediul Bibliotecii Universitare, va oferi sprijin in informarea elevilor de liceu si a studentilor referitoare la oferta de formare a universitatii, corelata cu nevoia de specialisti de pe piata muncii, informatii educationale si practice. De asemenea, centrul va desfasura activitati menite sa-i orienteze pe elevi si studenti in alegerea si dezvoltarea carierei, dezvoltarea personala, arta de a comunica si stabili relatii socio-profesionale corecte, optimizarea climatului educational, prevenirea situatiilor de risc.

“In acest scop, personalul centrului va desfasura activitati de informare, cercetare/investigare psihologica, consiliere psihologica individuala si de grup, conferinte, workshopuri, dezbateri si va colabora cu organizatiile guvernamentale si nonguvernamentale implicate in prevenirea situatiilor de risc si a crimei organizate”, a precizat pentru Rompres directorul noii institutii, lector univ. dr. Maria Cojocaru.