Inspectoratul Scolar Braila trebuie sa ii oblige pe directorii de scoli sa preia agent termic

Vicepresedintele Consiliului Judetean Braila, Niculina Moisescu, sustine ca Inspectoratul Scolar Judetean trebuie sa ii oblige pe directorii de scoli din judet sa preia agent termic, pentru a nu pune in pericol sanatatea elevilor.
Niculina Moisescu ii considera vinovati pentru frigul din scoli pe directorii unitatilor de invatamant care nu se gandesc la sanatatea copiilor, motiv pentru care a solicitat interventia autoritatilor locale si a conducerii ISJ Braila.

“Inspectoratul Scolar trebuie sa le impuna directorilor unitatilor de invatamant sa preia agent termic. Cei care au copii mai mici ce fac? Ii duc la scoala sau la gradinita si se imbolnavesc pentru ca stau in frig, apoi dau banii pe medicamente? Nu se poate asa ceva”, a declarat Niculina Moisescu.

In acelasi timp, directorul adjunct la CET Braila, Traian Adrian, a declarat ca ii intelege pe cetatenii care refuza agentul termic, pentru ca vor sa faca economie la bani, dar si-a exprimat ingrijorarea in ceea ce priveste unitatile scolare din municipiu, care tin copiii in frig.

Conducerea CET Braila, operatorul local de termoficare, a anuntat, inca de saptamana trecuta, ca este pregatita pentru a face fata sezonului rece, punctele termice fiind pregatite pentru a furniza, incepand de luni, caldura in gradinite si scoli.

Directorul adjunct al CET a anuntat ca stocul de gaz metan necesar functionarii centralei pe timp de iarna este asigurat, motiv pentru care si alti consumatori ce doresc agent termic se pot adresa operatorului local de termoficare, solicitarea lor urmand a fi solutionata imediat.

Potrivit legislatiei in domeniul termoficarii, sezonul rece incepe oficial dupa trei zile consecutive in care temperaturile exterioare pe timpul zilei scad sub 10 grade Celsius.