Sindicatele din invatamant – nemultumite de contramandarea lansarii legilor pentru educatie

Sindicatele din invatamant sunt nemultumite ca Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului nu le-a precizat motivul contramandarii lansarii pachetului de legi ale educatiei.
“Nu cunoastem motivul pentru care s-a amanat lansarea legilor educatiei. Noi doar am fost anuntati fara nicio explicatie. S-au purtat negocieri cu reprezentantii MECT pana in ultimul moment in ceea ce priveste legile educatiei. Probabil ministerul vrea sa corecteze anumite probleme din pachetul de legi”, a declarat secretarul general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Mariana Becic.

Si reprezentantii Federatiei “Spiru Haret” vor explicatii de la MECT. “Vom cere explicatii ministerului. Vrem sa cunoastem motivele pentru aceasta decizie”, a spus presedintele executiv al Federatiei “Spiru Haret”, Marius Nistor.

In opinia presedintelui Federatiei Educatiei Nationale, Catalin Croitoru, reprezentantul singurei federatii sindicale care nu sustine legile si nu a participat la negocieri, considera ca amanarea este “o chestiune normala din partea MECT, care vine sa arate, din nou, incompetenta ministerului”. “Este o propaganda politica ieftina. Daca aceste legi vor fi in cele din urma lansate nu vor trece de Parlament”, a afirmat Catalin Croitoru.