Adomnitei: “Salarii duble pentru profesori in 2008 fata de 2004”

Toate categoriile de profesori vor avea salarii duble in anul 2008 fata de anul 2004, a declarat ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei.
Adomnitei a spus ca majorarile salariale care vor avea loc pe parcursul anului urmator vor fi discutate impreuna cu sindicatele din invatamant.

Presedintele Comisiei de invatamant a Camerei Deputatilor, Lia Olguta Vasilescu, i-a solicitat ministrului Educatiei ca, in termen de o saptamana, sa se gandeasca la resurse necesare cresterii cu 10% a salariilor profesorilor care nu au gradul I didactic.
Comisiile reunite de invatamant ale Senatului si Camerei Deputatilor nu au putut da, miercuri, aviz favorabil bugetului alocat invatamantului pentru anul 2007-2008, din cauza lipsei de cvorum. “Nu suntem in cvorum, intrucat UDMR-ul boicoteaza votul”, a spus Lia Olguta Vasilescu. Potrivit acesteia, votul final asupra avizului pe bugetul alocat Educatiei va fi dat martea viitoare, urmand ca acesta sa intre in discutie la Comisia de buget.