Ministrul Adomnitei cere Universitatii Craiova sa grabeasca finalizarea unui bloc ce ii apartine

Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a declarat ca Universitatea Craiova trebuie sa se implice mai mult in finalizarea constructiei unui bloc de 15 etaje din centrul municipiului, aflat in proprietatea sa, si care a inceput sa fie ridicat inainte de 1990.
Un alt mare edificiu craiovean a carui constructie a durat 15 ani este noul sediu al Inspectoratului Scolar Judetean Dolj, cu o suprafata de 5.551 m.p., obiectiv ce a fost inaugurat in prezenta ministrului Educatiei. “A disparut o pata neagra de pe obrazul Craiovei, care a fost in constructie timp de 15 ani, dar a mai ramas una, care se numeste blocul S 200. Eu o sa va propun cetatean de onoare al Craiovei, daca rezolvati aceasta problema”, a spus Solomon.

La randul sau, ministrul Adomnitei a dat asigurari ca se va implica in rezolvarea problemei “S 200”. “Constructia la S 200 a inceput in 1996, dar nu au existat finantari, si atunci evident ca nu s-a putut intampla nimic. A fost nevoie de noi licitatii si de reproiectare. Stiu, domnule primar, ca aveati si alte planuri pentru S 200, dar va asigur ca nimic din zestrea universitatilor nu se va pierde. Deja se vede ca dezvoltarea unei regiuni tine direct de dezvoltarea universitatilor din acea regiune. In masura in care rectorul si conducerea se vor tine de treaba, ministerul, prin mine, s-a angajat sa le dea banii necesari pentru S 200 si pentru caminul internat pe care vor sa il ridice. Cu conditia ca ei sa fie seriosi cand fac contractele”, a spus Adomnitei.