Evaluare ARACIS la Universitatea “Dunarea de Jos” din Galati

Universitatea “Dunarea de Jos” din Galati a depus 54 de dosare pentru evaluare la Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS).
Rectorul universitatii, Viorel Manzu, a declarat ca au fost deja evaluate 50 de programe de studiu (doua pentru autorizare provizorie la licenta, 14 pentru acreditari la programe de licenta autorizate provizoriu care se afla dupa trei promotii, 22 pentru reevaluare la licenta care se afla dupa cinci promotii de la acreditare, 12 pentru acreditare la masterat). Pentru patru programe de studiu, doua la licenta si doua la masterat, comisiile vin la vizita in ultima saptamana a lunii noiembrie.

“Procesul de evaluare a programelor de studiu din Universitatea ‘Dunarea de Jos’ de catre ARACIS a inregistrat un succes remarcabil. Toate dosarele privind evaluarea programelor de studiu prezentate de noi au fost validate pana in prezent”, a spus Viorel Manzu. Acestea cuprind 19 programe de studiu si au parcurs toate etapele evaluarii: depunere dosar, vizita in teritoriu a comisiei, analiza dosarului si a constatarilor din teritoriu in comisia de specialitate pentru domenii mari, validare in Consiliul ARACIS. Mai mult decat atat si celelalte 31 de programe de studiu aflate in curs de evaluare au depasit deja stadiul de vizita in teritoriu, iar concluziile comisiilor sunt pozitive, urmand ca validarea in Consiliul ARACIS sa se produca pana la sfarsitul anului.