Universitatea “Al.I. Cuza” din Iasi va avea facultate de medicina

Conducerea Universitatii ”Alexandru Ioan Cuza” din Iasi intentioneaza sa infiinteze, din anul universitar urmator, o facultate de medicina.
Rectorul Universitatii iesene, prof.univ.dr. Dumitru Oprea, a declarat ca in sedinta de Senat universitar s-a decis infiintarea facultatii de Medicina si Farmacie, din anul universitar 2008-2009, cu un numar de aproximativ 75 de studenti. Universitarul iesean a argumentat decizia infiintarii acestei facultati prin faptul ca Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” a avut mai multe facultati decat are in prezent, printre acestea numarandu-se si o facultate de medicina.

“In prezent, Iasiul are doar o cincime din componenta pe care o avea cand a fost infiintata in urma cu 150 de ani. Curentul umanist superb gestionat de Cuza inca mai exista”, a remarcat prof.univ.dr. Dumitru Oprea. Acesta a precizat ca isi doreste ca in anul 2010, cand se aniverseaza 150 de ani de la infiintarea Universitatii ”Alexandru Ioan Cuza”, universitatea sa fie asa cum a fost la inceputurile sale.

Astfel, urmeaza sa se mai infiinteze o facultate de arhitectura si una de medicina veterinara. Acestea nu vor fi singurele schimbari. Conducerea institutiei de invatamant superior iesean vrea sa schimbe denumirea in Universitatea Est-Europeana ”Alexandru Ioan Cuza”, unde vor avea posibilitatea sa invete studenti din toata Europa.

Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” este membra a asociatiei universitare europene Grupul Coimbra, alaturi de renumite univesitati de pe continent, printre care Oxford si Cambridge. De asemenea, de curand, universitatea din Iasi a fost propusa pentru clasamentul celor mai bune universitati din Europa.