Greva de avertisment a cadrelor didactice din Galati

Cadrele didactice din Galati, membri ai Sindicatului Invatamantului Preuniversitar (SIP), afiliati Federatiei Educatiei Nationale (FEN), s-au aflat, pe 14 noiembrie, timp de doua ore, in greva de avertisment.
Potrivit liderului SIP Galati, Valeriu Diculescu, s-au aflat in greva de avertisment majoritatea celor 5.600 de membri de sindicat din judet, acestia activand in 350 dintre cele peste 530 de unitati de invatamant din judet.

Pe de alta parte, cifrele sunt infirmate de seful Inspectoratului Judetean Scolar Galati, Tania Bogdan, care sustine ca dintre cele 5.577 de cadre didactice afiliate la SIP, doar 2.724 s-au aflat in greva.

Cadrele didactice nu au facut ore, au stat in cancelarii, in timp ce elevii, aflati la scoala, au fost supravegheati de personalul de serviciu.

Printre principalele revendicari ale FEN se afla elaborarea unei noi legi a salarizarii personalului bugetar si negocierea majorarilor salariale pe 2008. Ultima revendicare, incheierea Contractului Colectiv de Munca negociat pe ramura, este in curs de rezolvare, avand in vedere ca proiectul a fost depus luni, de Ministerul Educatiei, la Ministerul Muncii.

In cazul in care sindicalistii nu vor obtine efectul scontat prin acest val de proteste, FEN sustine ca se poate ajunge pana la greva generala.