Ministerul Educatiei, acuzat de neimplicare in cazul Liceului “Constantin Brancusi”

Ministerul Educatiei si Cercetarii a fost acuzat de reprezentantii Primariei Sectorului 2 ca nu au facut toate demersurile necesare pentru a salva de la evacuare o parte dintre cladirile Grupului Scolar “Constantin Brancusi”.
Sefa Directiei juridice a Primariei, Elena Nita, a declarat ca ministerul avea posibilitatea, in baza Legii invatamantului din 1995, sa preia in patrimoniul sau, fara plata, toate unitatile de invatamant realizate cu fonduri de la intreprinderile de stat, existente inainte de 1989.

“Ministerul nu a incercat sa-si consolideze juridic toate proprietatile pe care le-a avut si de aceea abia dupa anul 2000, cand scolile au fost predate catre administratiile locale, au aparut diverse probleme privind statutul juridic al unitatilor de invatamant. Unele au fost grevate de litigii si administratiile au trebuit sa mearga in instanta pentru a le solutiona favorabil si a le pastra in circuitul educational. Cazul Liceului “Constantin Brancusi” este unul cu litigii, in care instanta a dat o sentinta de evacuare, in baza unor erori existente la dosar, si datorita unei superficialitati de care au dat dovada autoritatile – fie ca sunt Ministerul Educatiei, cel al Industriei sau expertii”, a explicat Nita.

Reprezentanta Primariei a precizat ca procesul privind situatia grupului scolar a fost pierdut in instanta de primarie si din cauza unei “rele credinte” manifestata de instanta, in baza unor interese personale ale celor implicati.
Grupul Scolar “Constantin Brancusi”, fostul Liceu de industrializare a lemnului Pipera, risca sa fie desfiintat daca va fi pusa in executare sentinta de evacuare a unor cladiri aferente (camin, ateliere de lucru, sala de sport) unitatii de invatamant.