PSD Suceava reclama schimbarea directorilor de scoli pe criterii politice

Liderul local al PSD Suceava, Verginel Iordache, a criticat schimbarea unor directori de scoli, care, in opinia sa, este facuta pe criterii politice.
Iordache a exemplificat cu demiterea, in cursul saptamanii trecute, a directorilor de la scolile generale 10 si 11, precum si de la Colegiul tehnic ”Alexandru Ioan Cuza”, toate din Suceava, in locul acestora fiind numiti profesori de la PNL.
Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Suceava, liberalul Lucian Lungu, a declarat ca s-au facut schimbari doar la Scoala 10 si la Colegiul tehnic, dar nu pe criterii politice, argumentul de baza fiind managementul defectuos constatat de o echipa de control.

Lucian Lungu a subliniat faptul ca, in prezent, de cand PNL este la guvernare, Verginel Iordache a fost numit director la o scoala importanta din municipiul resedinta de judet, respectiv Colegiul national de informatica ”Spiru Haret”, in ciuda faptului ca este social-democrat.

Pe timpul guvernarii PSD, Verginel Iordache a fost adjunct al ISJ Suceava. Opozitia de la acea vreme sustinea ca PSD schimba directorii de scoli pe criterii politice.