80% dintre profesori considera oportune temele pe calculator

Peste 40% dintre profesorii romani sustin ca in doi-trei ani vor da teme pentru acasa pe calculator, conform unui studiu recent realizat de Intuitext.
Acelasi studiu indica faptul ca 24% dintre profesorii chestionati folosesc deja acest sistem de lucru cu elevii, in timp ce 15% dintre ei il au in vedere pentru anul scolar urmator.

Doar unu din cinci profesori a declarat ca nu gaseste rostul lectiilor pentru acasa in format electronic.Majoritatea profesorilor considera ca implementarea completa a acestui sistem se va realiza in maxim trei ani, avand in vedere interesul crescut al tinerilor fata de calculator.

“Circa 80% dintre cadrele didactice considera oportune temele pe calculator pentru ca inteleg importanta adaptarii sistemului de invatamant la noile generatii de elevi. In acelasi timp, pentru elevi ar fi ideal sa-si rezolve temele folosind o metoda pe care o adora- calculatorul. Intuitext a sesizat aceasta nevoie si a realizat lectii pe calculator ce prezinta informatia scolara intr-o maniera interactiva si atractiva, completata cu exemple practice, animatii si joculete interactive”, a declarat directorul firmei, Mariuca Talpes

Sondajul a fost realizat de Intuitext, divizia de software educational a Softwin, in perioada 9-16 septembrie, prin intermediul sitului www.didactic.ro , spatiu virtual.

La sondaj au participat peste 4.000 de cadre didactice cu experienta diversa in invatamant: 45% dintre ei cu peste 14 ani vechime, 21% intre 9 si 14 ani, 19% intre 4 si 9 ani si 15% cu mai putin de 4 ani de activitate in educatie.

Intuitext este singura companie din afara Marii Britanii acceptata la proiectul gigant BBC de creare de software educational inovativ, care sa ridice nivelul competitivitatii invatamantului din aceasta tara. Pentru piata romaneasca ofera 16 titluri diferite ce acopera cinci materii (Fizica, Matematica, Chimie, Biologie, Geografie). Lor li se adauga un produs unic la nivel mondial: intreaga colectia de 110 ani a Gazetei Matematice, in format electronic.