MECT vrea infiintarea functiei de director educativ

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) doreste infiintarea postului de director educativ in fiecare scoala, care sa se ocupe de activitatea extrascolara si extracurriculara si de formarea elevilor.
Directorul educativ nu va fi degrevat in totalitate de ore si va proveni din randul profesorilor din aceeasi scoala, a declarat marti sefa Directiei Generale de Management, Invatamant Universitar din MECT, Megdonia Paunescu, la Seminarul national “O Europa cu si pentru copii”.

De asemenea, directorul educativ va urmari activitatea intracurriculara si va coordona toate activitatile de parteneriat si proiectele unitatilor scolare. “Pana acum am lasat educatia copiilor numai pe seama dirigintelui si acest lucru n-a fost benefic. Directorul educativ este necesar, intrucat se observa o superficialitate extracurriculara in momentul actual” – a spus Megdonia Paunescu. Directorul MECT a precizat ca infiintarea functiei de director educativ va fi inclusa in proiectul legii invatamantului preuniversitar.

Referindu-se la angajarea de consilieri psihologi in scoli, Megdonia Paunescu a spus ca nu exista fonduri si nici resursa umana pentru a angaja in fiecare scoala cate un psiholog.

“Putem sa pilotam acest proiect prin fondurile structurale. Nu s-au gasit in momentul de fata bani pentru angajarea in fiecare scoala a unui consilier psihologic. Mai este nevoie apoi si de amenajarea cabinetelor pentru consiliere in scoli” – a adaugat reprezentantul MECT. In opinia sa, aceasta idee este buna, intrucat ar duce la prevenirea violentei in scoli.